CAPOEIRAUNDERVISNING FOR BØRN, UNGE OG VOKSNE - PRÆCIST, VENLIGT OG TÅLMODIGT

Capoeira i Rio de Janeiro og Belo Horizonte. Rejseberetning fra Cornelia (2)


Hej jer!!Endnu en lille mail, her fra dejlige Brazilien!!Blev jo haengende i Rio meget laengere end egentligt planlagt, men var meget begejstret for byen, synes den har saa meget at byde paa!! Masse ting at se og gore, god strand, god traening, sode mennesker og godt natteliv.. Kunne have tilbragt meget laengere tid der, men regner med at spendere yderlige noget tid der inden jeg rejser hjem!! Synes rigtig godt om traeningen hos Nesto og hans elever.. de er allesammen utroligt soede, og jeg har ikke andet end folt mig utroligt velkommen der – herligt!!


Men efter mange ganges udsaetning, fik jeg endelig kobt min busbillet videre til Belo Horizonte – og kom hertil i tirsdags!! En rigtig smuk tur herop, men jeg var en lille smule utilfreds med at se hvordan skyerne ligesom langsomt trak sig mere og mere sammen, og blev mere og mere graa – efterhaanden som bussen naermede sig Belo Horizonte.. og blev ikke mere tilfreds, da det saa styrt-oes-regnede da jeg kom hertil. Tror ikke helt jeg kan beskrive hvor meget vand det egentligt er muligt at komme ned fra saadan en graa himmel.. men det slaar alt jeg har set hidtil i Dk.. ufff:-) !! Men-men, jeg tog taxi fra busstation til Augostinhos akademi!! Det er et helt utroligt hyggeligt sted.. et stor sal hvor man kan traene og en masse spejle, man kan spejle sig i (og finde ud af at man overhovedet ikke ser halv saa smart ud naar man `hopper rundt`, som man maaske haabede paa:-) ) . Der er et lille hyggeligt kontor og kokken og et lille vaerelse hvor man kan have sine ting!! – Ja saa jeg har har faaet min egen hylde og for forste gang paa turen faet mine ting pakket ud. Blev budt velkomme med abne arme af alle.. og alle er virkelig soede her!


Mette fra Kbh bor jo ogsaa paa akademiet – ud over to vildt dygtige og sode fyre som bor der!! De fleste taler jo kun brasiliansk, men man kommer langt fagter og nogle enkelte gloser (og Mette som tolk:-) tja.. lidt privilgeret er jeg!) Synes jeg er ved at komme en lille smule efter sproget – selv om de som bor her nok ikke vil mene det er de mest inspirende samtaler de kan foere med mig.. men nu kan jeg da idet mindste give udtryk for de mest basale behov.. : er sulten, er torstig, er traet, .. og nogle enkelte fine og brugbare tillaegsord.. fin, grim, smuk.. he-he.. ja jeg skal sorme nok komme efter det:-)


Men har nu indimellem foelelsen af at vaere taet paa at faa en mindre hjernebloedning her:-) ..nyt sprog som jeg vil laere, samba, forro, maculele som jeg vil laere, sang at laere og uha der er nogle svaere imellem:-) ;; naa ja og saa selvfolgelig capoeria.. pyh.. der er lidt at se til.. men jeg bliver simpelthen saa begejstret og inspireret naar jeg ser hvor dygtige de er her!!! Det er saa flot at se paa.. men hvad naar jeg engang har traenet en 10-15 aar, som nogle hernede har.. saa kan jeg vel ogsaa:-) og det er uden at tage hensyn til at jeg paa det tidspunkt naermer mig drastisk de 40..:-) Men der er meget at laere.. alene min ginga.. kan jeg vidst bruge timer og timer og timer paa… (`dumme spejle´ faar jeg overhovedet ikke lov til at beholde illusionen af at man kan bare lidt:-) )


Traening er der nok af. Alle hverdage, hvor man stort set kan traene det meste af dagen.. min problemer med lysken er blevet meget bedre.. saa nu kan jeg gaa lidt mere til den.. Faar traenet min. en gang, nogle gange et par gange om dagen.. men det er naesten svaert ikke at traene mere!:-) Men maa nok hellere holde en lille smule igen.. skulle jo nodig blive for muskulos inden jeg kommer hjem:-) he-he.. apropos muskulos.. saa har jeg aldrig i hele mit liv lavet saa mange mavebojninger som jeg gor her.. saa hvis det ikke baerer frugt = flad-flad mave inden jeg kommer hjem.. saa kender i altsaa en der bliver temmelig traet af det.. Men set i lyset af det soede liv man ellers lever hernede, med god og rigeligt mad og drikke; tja saa er jeg jo nok heldig hvis det bare gaar lige op!


Status ang. min macaco er- det er STADIG lige umuligt at faa min lange krop smidt op og rundt.. og altsaa lingner jeg stadig mest en kylling eller en froe naar jeg prover.. men har jo lidt tid endnu, hvis jeg vil goere mig forhaabninger om at komme hjem!! He-he!


Tranede en dag en lille smule maculele og det gik en lille smule bedre end sidst med Gry i Rio, dvs. at denne gang turde jeg idet mindste at abne ojnene engang imellem!


Men hvorom alt er – sa nyder jeg det og holder af at vaere her i Belo Horizonte( hvor vejret faktisk er blevet bedre), omgivet af en masse sode mennesker, god og megen traening.. saa jeg har det skoent!


Ville have sendt billeder med i denne mail. Men har det lille problem at mit nye fikse-lille-smarte kamera, ikke er mere fikst end, at det laver sindsygt daarlige billeder naar der ikke er dagslys.. ihvertfald billeder af capoeria. Men arbejder paa sagen og haber at kunne sende nogle billeder med herfra i naeste mail!


Haaber i alle har det dejligt derhjemme – og at i faar nogle skoenne dage til batizadoen (tja det er sikkert ikke rigtig stavet.:-) ) Ville saa gerne have vaeret med, men hva´maa jo naeppe klage!:-)Knus fra varmen!! Cornelia:-)

Leave a Reply