CAPOEIRAUNDERVISNING FOR BØRN, UNGE OG VOKSNE - PRÆCIST, VENLIGT OG TÅLMODIGT

Træningsændring og Berimbau introduktion

Træningen på Havremarkens skole/Nørrebro Park Skole er aflyst fredag d. 23. januar. Til gengæld holder vi en der en erstatningstræning lørdag d. 24. januar kl. 12.30-14.00 og den efterfølges med en Berimbau introduktion kl. 14.00-15.00, hvor jeg introducerer berimbauen, hvorledes den spændes, holdes, teknik og hvorledes de forskellige lyde frembringes, samt instruerer i nogle af de mest brugte rytmer som angola, São Bento pequeno og São Bento grande. Du bedes medbringe din egen berimbau. Har du ikke selv en berimbau bedes du tilmelde dig ved at skrive en comment.

 1. Lea Hansen

  Hej Jacob,

  Jeg vil gerne låne en berimbau på lørdag

  Hilsner

  Lea

 2. Peter

  Hej Jacob.

  Jeg vil også gerne låne en Berimbau op lørdag.

  Hilsen
  Peter

 3. Linea

  Hej Jacob
  Jeg vil også gerne låne en berimbau på Lørdag
  Hilsen linea

 4. Birgit

  Hej, Jacob

  Jeg vil også gerne låne en berimbau på Lørdag

  Hilsen

  Birgit

 5. Tae

  Lidt copy-paste skader ingen her.

  "Hej, Jacob

  Jeg vil også gerne låne en berimbau på Lørdag

  Hilsen"

  Tae

  PS. Jeg varsler på forhånd min forsinkelse, da vi selv træner fra kl 12- ca. 14.

 6. Ane Vibe

  Hej Jacob

  Svært at være original her:-) men jeg glæder mig til på lørdag, og jeg vil gerne låne en berimbau.

  Mange hilsner
  Ane

 7. Clara

  Hej Jacob,

  Jeg vil gerne låne en berimbau på lørdag

  Hilsen Clara

 8. Daniel

  Hej Jacob,

  Jeg vil gerne låne den bedste berimbau på lørdag :)

  Daniel

 9. Andreas "Pateta"

  Hej Jacob

  Jeg kommer på besøg fra Senzala Frederiksberg på lørdag. Jeg medbringer 2 berimbauer der dog begge mangler arame; håbede at du muligvis kunne være mig behjælpelig…

  Andreas "Pateta"

 10. kokken

  Selvom jeg manglede nogle af min ynglingspiger (og dem er der heldigvis ret mange af), og selvom Trolle, Bliktud Farol, Dona Anna, Goodyear og Kalle selvglad m.fl. glimrede ved deres fravær, så var dagen idag endnu en af de mange mange rigtig dejlige stunder vi har haft og forhåbentligt vil få endnu mange flere af sammen i fremtiden.

  Netop det, at der i vores ‘fælles univers’
  CAPOEIRA er en ‘dybde’ som gør at selv det længste liv slet ikke er nok til gennem fordybelse og dagligt ‘arbejde’ ville kunne slå til, i forhold til helt ind i ‘sjælen’ at ‘forstå’ selv noget så ‘simpelt’, ‘primitivt’ eller andre dumme betegneler for f.eks. rytmen ‘São bento grande de Angola’ – chikchik ding dong dong – (men desværre termer som høres ofte om capoeira og anden folklore generelt) et egentligt underligt paradoks, hvor det for nogle tager rigtig langt tid at give slip (free your mind and your ass will follow), men som når de åbner op eller frigør eller giver sig selv, mærker hvordan denne kropslige ‘fordybelse’ smitter, eller sætter gang i en eller anden kædereaktion som gør livet lidt kønnere – Que beleza meu Alma! som salig brother Ray ville ha sagt, eller the Godfather himself – If you dont get it the first time, get up and try it again!

  Nej men for helvede, det er sgu da genialt at vi i år 2009 på en lille skole, i en ydmyg lille gymnastiksal, sådan en flok snotforvirrede postmoderne mennesker, kan stå der og få ondt i vores lillefinger, og i et følelsesmæssigt spektrer mellem dyb irritation og simpel glæde, i vores forsøg på at tilegne os menneskehedens allerældste strenginstrument, mødes med hinanden – det er sgu da fascinerende!

  Tak til alle! Det var fedt!

  Macunaíma do Norte

 11. Tvebak

  Det lyder da som i havde en fantastisk dag i går, rigtig godt.
  Pga opgaveskrivning har jeg ikke haft tid til capoeira hele ugen, og hele weekenden står på arbejde, så jeg håber til på mandag at have slået min snue ned og være klar til at lave comeback.

 12. Camilla

  Også her fra skal lyde – Tak for et stk. øm lillefinger – Tvivler p.t. på at berimbau-spil nogensinde bliver mit største aktiv, men det skal helt klart gives en chance
  :-)

 13. bliktud

  ja det lyder som en dejlig dag.
  jeg er lige som kalle optaget af opgave skrivning og har også været mega forkølet…
  får sgu lidt skizo tanker når jeg finder ud af hvor meget kalle og min uge har lignet hinnanden…
  måske er jeg kalle lidt ala fightclub!!
  uhauha…
  mens jeg lige har jeres opmærksomhed er der så nogen der kan fortælle mig hvordan begrunder temaet for en supervision teoretisk og ligeledes hvordan dilemmakategorier begrundes teoretisk???
  lorte psykologi opgave!!!!!

 14. Loppen

  Bliktud – min dreng
  Det kan jeg. Altså det der med psykologien. Det er jeg (lige som i capoeira) verdensmester til.
  Ok, ikke helt. Men er det litteratur over emnerne du mangler?
  Hvis det er teori du mangler og har tid endnu, så prøv diverse universitetsbibs og almindelige bibs. Der findes millioner af bøger om emnet, men vær opmærksom på, om din opgave skal undersøge genstandsfeltet i enten et 1.ordens perspektiv eller i et 2.ordens perspektiv. Dvs. om du skal undersøge interventionsformen (1.orden) eller om du skal undersøge konsekvenserne i et metaperspektiv (2.orden).
  Ellers ring til mig. Mit nr. 112 0059.

  Og nu da jeg er i gang med at taste, så tak til Jacob og alle andre for træning i lørdags. Det var dejligt at træne med så mange på en weekend. Det sidste siger jeg, fordi jeg aldrig har været den store weekend-trænings-rambo, men det var en god oplevelse.

  Alle der træner capoeira, tror man skal tage til Brasilien og træne capoeira! Men det synes jeg er "some much the 90s & early 2000s" og taber-agtigt. Derfor tager jeg (og Anna) til Hawaii (igen) fra d. 27. februar til 29 marts, og træner capoeira og surfer.
  Ved godt at alle mulige siger, at capoeira kommer fra Brasilien og Afrika og bla. bla. bla., men capoeira kommer faktisk fra Hawaii og blev ført til Europa af Kaptajn Cook. Han lavede selv den cool ginga – siges det.
  Capoeira betyder oprindeligt (og det her blev jeg selv lidt overrasket over): "Loppen er din utømmelige inspirationskilde" på hawaiiansk. Og ginga betyder: "det vi laver når vi ikke surfer, dude".
  Ok, det var ikke alt der var sandt i denne besked, men hvad så? Vi har jo inden for psykologien jo alligevel bevist, at man kun husker det der er belejligt for én selv. Sandheden er derved autopoietisk.
  Hvilket, i bedste Kokken-stil, giver mig lyst til at citere min ven Buddha:
  "Believe nothing, no matter where you read it or who has said it, not even if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense".

  Og så et sidste citat til Bliktud og Tvebak – vores stolte drenge som skriver opgave. Husk dette:
  "Everything will be okay in the end. If it´s not okay, it´s not the end".

  Nikolaj/Loppen

 15. kokken

  gad vide om Jante også nåede forbi den der fantastiske solskinsø? hvor den lille rest af oprindelige øboer som har overlevet folkemordet, idag som under Apartheid (apropros Afrika) må se sig henvist til at synge Allohah i en eller anden corporate blomsteruniform eller danse en eller anden såkaldt traditionel dans for monstrøse amerikanere eller selvfede turister.

  Men ret skal være ret, der er ingen ‘Historisk’ tvivl om at det var kaptajn Kokken som opfandt Capoeira, deraf mit øgenavn!

  Mht. bla bla bla. og tastaitis, ondt i hønsegumpen og andre lidelser – All I want 4 xmas is a great white to eat half of both husband and wife, and the rest to drift forever ever in the warm waters of the pasific as fishfoder 4 piranhas and other suckers! – eller som min kære fader plejede at sige da hans håbefulde pode var på langfart – stay the fuck out there (far far away) my son, its much easier 4 me!

  abe

  Kokken

  ps. good 2 ear from stræbberne, psykologi mig her og der. Ja jeg har jo aldrig været den store ekspert, bortset fra at være en omvandrende ‘psykose’!

 16. Tvebak

  Låppe: Det sidste citat der var rent guld og gik 100% rent ind her, det vil jeg holde fast i. :o )

 17. Jacob

  Cada um é cada um – vi er alle originaler

 18. Loppen

  Kære Jesper Kok.
  Du er sød.
  Kys og kram fra Nikolaj

 19. Lene

  Har en del ting at se til for tiden, men regner stærkt med at komme til træning på fredag og glæder mig så til at skulle høre smukt berimbauspil…

 20. Camilla

  Åhh – you guy’s!!!!
  So mutch Peace, Love and Understanding. Aloha, Axe, Abe, Namaste, Bless you, Skål!
  - og drenge; det det med psykologien og opgavevejledningen – I siger bare til! 24:7 Jeg er ikke tilmeldt sygesikringen, så det bliver lidt dyrt, men det er det hele værd, og der kan muligvis betales i naturalier. Det taler vi om :-)

  Kærligst
  / Moster Hexia.psyko.IQ140

  PS: Har nogle (nok en kvinde) glemt en grå kasket til træning her i går fredag?

 21. bliktud

  Fandt en lille berimbau historie om hvordan berimbauen eller hungu’en (som den åbenbart har heddet i Afrika) opstod.

  The hungu is an African musical instrument, ancestor of the Brazilian berimbau. Its origins are carried on in an ancient tradition. Inspired by the grace and raw beauty of African rock paintings, Nicolas Brault applies his narrative gifts to a world where humans and nature are subtly linked.

  Under the African sun, a child walks in the desert with his kin. Death is prowling, but a mother’s soul resurrected by music will return strength and life to the child when he becomes a man.

  The filmmaker combines 2D animation on a graphics tablet with the warmth of sand animation, thus uniting modernity and tradition, Brazil and Africa, music and memory. Sparse in design and humanist in its outlook, Hungu exudes the elegance and suggestive power of a timeless story.
  Procurez-vous le DVD.

  http://www.youtube.com/watch?v=ExvKoufC8Co

  Enjoy

Leave a Reply