CAPOEIRAUNDERVISNING FOR BØRN, UNGE OG VOKSNE - PRÆCIST, VENLIGT OG TÅLMODIGT

Rytmepilot, uddannelsespligt og gruppeeksamen

De politiske strømninger i samfundet peger på uddannelsespligt og genindførelse af gruppeeksamen. Det er der ikke noget nyt i. Det er helt naturlige principper for os, og som vi har efterlevet lige så længe, som vores kære capoeiragruppe har eksisteret, men det er da dejligt endnu en gang at opleve, at vi påvirker vores omverden, og at der er ved at opstå en vis form for lydhørhed og synkronisme :-)  Nå, nok om al det højtbevingede ordgejl.

Helt konkret har Freja i sommers lokket Prof. Soneca til at vise hende nogle berinbaurytmer og hun opfundet sin egen måde at notere rytmerne ned på. Karsten har lagt kælder og lydudstyr til og jeg har spillet nogle berimbau, pandeiro og atabaque rytmer, som nu findes som mp3 – lydfiler. Johanne er ved at undersøge internettets muligheder for hvorledes vi kan dele på en god og nem måde.

Som en pilot lægger vi nu São Bento grande på berimbau og capoeira rytme på pandeiro op her på bloggen. Begge lyd filer er af ca. 3 min. varighed. De starter med 1 min. meget langsom, efter fulgt af 1 min langsom med variationer og endelig 1 min. i almindelig tempo. Den måde vi har tænkt os, at man kan bruge lydfilerne på er at man kan spille med hjemme på værelset / i stuen. Det første minut er til grundlæggende indlæring, det andet minut bliver der introduceret en enkel variation – en for en – og idéer er at man umiddelbart efter hver variation efteraber den og på den måde får lidt mere ”volumen” på rytmen. Det 3. minut er mere frit, hvor man enten kan prøve at ”hænge på” med grundrytmen, når hastigheden øges eller man kan vælge selv at flette indøvede variationer ind – helt afhængig af træningsniveau. En mere avanceret måde at øve på er at spille berimbau til pandeiro lydfilen og vice versa og på den møde begynde at træne samspil og forberede sig til roda situationen.

Prøv det. Det er meningen at disse to filer på bloggen, skal være en pilot som giver os værdifuld feed-back far jer. Så vi kan finde den optimale løsning. Giv gerne jeres kommentarer og idéer til Freja og mig vedr. det pædagogiske og Johanne vedr. internet formidlingsformen.

Du kan downloade filen neden for og lægge den på din PC, mp3 afspiller og/eller telefon.

  1. jacob

    Johanne har nu oploaded alle filerne med berinbaurytmer, pandeiro, atabaque og agogo på vores hjemmeside http://www.ginga.dk og oprettet et nyt menu punkt nede i bunden af forsiden der hedder musik. Filerne er i mp3 format og lige til at down loade. God fornøjelse. husk at vi vil meget gerne have feed-back. Mvh, Freja, Johanne, Karsten og Jacob

Leave a Reply