CAPOEIRAUNDERVISNING FOR BØRN, UNGE OG VOKSNE - PRÆCIST, VENLIGT OG TÅLMODIGT

Capoeira illuminada en film om mestre Bimba og capoeira regional

Vi har nu trænet mestre Bimbas 8 serier og capoeira regional i januar måned og vi har øvet hans quadras og corridos, spillet São bento grande de regional i rodaerne og øvet navnene på bevægelserne. Vi har også set filmen fra mestre Acordeons akademi i Californien og Camilla vil i denne uge holde et foredrag om mester Itapoan’s bog. I tillæg hertil vil jeg anbefale jer at se denne film om mestre Bimba og capoeira regional med flere historiske klip med mestre Bimba og hans elever og mange interviews med mennesker som har oplevet mestre Bimba og hans undervisning. Der er også mange gode optagelser og interviews med flere af capoeira regional verdenens mestre, der har været elever af mestre Bimba, samt historikere, sociologer og kunstnere. Se den og bliv inspireret samtidig med at du lærer.

Som interessante passager i filmen vil jeg gerne fremtrække:

13.20: Kort interview med Lana / Olho de Gato om udlændinge der laver capoeira, rejser til Brasilien og træner og lærer sprog og kultur. Jeg synes at det er helt specielt at der i en så vigtig dokumentar om mestre Bimba og capoeira regional også medvirker en af mine elever og jeres træningskammerat.

19.19: Mestre Bimba synger Quadra ”Valha me nossa senhora …..”.  Jeg vil mene,  at der vil være interssant for jer at se og høre ham synge den Quadra som i har øvet i januar.

43:47: En klassisk situation hvor en af mestre Bimbas elever starter pandeiroen forkert i forhold til berimbau rytmen og hvor mestre Bimba holder en kort pause med berimbauen og sender ham et blik det siger alt. Kan i genkende situationen? Det er i hvertfald hylende morsomt for enhver underviser :-)

Leave a Reply