CAPOEIRAUNDERVISNING FOR BØRN, UNGE OG VOKSNE - PRÆCIST, VENLIGT OG TÅLMODIGT

Capoeiraartikel.

Jeg har skrevet en lille artikel hvor jeg prøver at besvare nogen af de spørgsmål jeg ofte kommer ud for i capoeira, lidt som en udfordring til migselv da det kræver noget lidt andet at få skrevet tingene ned.

Jeg er absolut ikke selv 100% tilfreds med artiklen, men nu får i den alligevel.

http://www.martialarts.dk/vis_artikel.asp?id=548

 1. morten

  det var da en fin artikel,hvor du får belyst rigtig mange væsentelige aspekter.
  hvis jeg skulle kritisere noget (og det skal jeg jo ;) så skulle det være at du ikke giver nogen forklaring på forskellen på angola og regional eller bare linker til vores hjemmeside hvor der jo er en glimerende forklaring.
  ellers har du været rigtig dygtig

 2. Jacob

  Fin artikkel med sjove og interessante formuleringer og vinkler. Et godt bidrag. At svare på spørgsmål er en svær udfordring og ofte skal der mange forskellige måder til for at vi forstår noget. Det at prøve at forklare sig er også en vigtig del af læringsprocessen. Når vi vil have et svar eller noget forklaret er det ofte lidt som at ville springe over hvor gærdet er lavest. Det er svært at forstå noget vi ikke har erfaret, men jeg er også klar over at hovedet tit presser sig ind foran, og vi bliver nogen gange nødt til at tilfredsstile intellektet for at det kan falde til ro og give plads til oplevelsen. Vi må forholde os til at Europa er: "Land of the mental Gods".Nogen gange bliver man også nødt til at give en forklaring som den der spørger kan forstå, selv om der er så meget mere. F.eks. er vores beretning om capoeiras oprindelse og historie på vores hjemmesiden en god og spændende variant, der stimulerer nybegynderen og bringer lidt spænding og mystik ind i tankerne, men hånden på hjertet er den ikke særlig sandsynlig, selv om noget af myten får liv i den udlægning. Men ofte har vi brug for lidt sensation i starten for at få det kick der sætter os igang. Grundlæggende drejer det sig om "do your practice, the rest will follow", men tit skal nye "lokkes" i starten indtil de begynder at få deres egne erfaringer gennem træningen, oplevelserne og samværet. Der er dog én faldgrubbe som tager lang tid at kunne komme uden om, det er at se, måle, vurdere capoeira på individ niveau. Capoeira rækker så langt videre. For nu vil jeg kun forklare med at capoeira kun kan opleves i en roda og at ingen roda er ens.

  Andre inteklektuelle inspirations kilder kan være vores hjemmeside http://www.ginga.dk , artilerne og diskussionerne på vores blog, vores FAQ, mestre Nestors bog (på dansk), men mindst lige så meget det at deltage og stille spørgsmål (desværre ikke særlig anvendt diciplin !) når man er sammen med andre med mere erfaring.

 3. kokken

  rigti godt ramt! du slap uden om fald gruber og forklarede på din vanligt ukomplicerede facon komplicerede ting.

  såeee vær du bare rigtig godt tilfreds

  axé

  cozinheiro

Leave a Reply