CAPOEIRAUNDERVISNING FOR BØRN, UNGE OG VOKSNE - PRÆCIST, VENLIGT OG TÅLMODIGT

Hilsner fra Brasilien.

Hey Alle.

Jeg har netop modtaget en lille hilsen fra Martin og Rasmus, som begge tog til Brasilien her d. 20:

Vi naede lige at trane med Mestre peixinho (ham fra senzala) i rio inden vi tog afsted videre!

Vi befinder os lige nu i en lile flaekke der hedder Itecare
Her er vi stodt paa mestre Jamacia som er elev af Bimba. meget venlig mand der efter 5 min inviterede os ind i hans hus for at vise os lidt rundt og snakke lidt… (der er langt fra europaeisk portugisisk til brasiliensk)
Der hvor vi traener flyver flagermusene omkring oerne paa een og det hele er meget faldfeardigt, derudover er det voldsomt inspirerende.

I morgen er vi blevet indviteret ind i junglen til et sted hvor en Angola mestre holder til. Kan ikke huske hans navn, men finder ud af det. Der er 3 forskellige grupper her i byen og der er en serios lille by. Hver dAG ER DER traening paa stranden, hvor der ruller kaempe bolger ind. Saa hele dagen gaar med surf og capoeira.

om 10 dage cirka tager vi til salvador

Skriver igen
bedste hilsner
martin

 1. Mette (Fina Flor)

  -Jeg bliver da en smule misundelig, når jeg hører om sådanne fantastiske rejseoplevelser, måske fordi jeg selv lider af Brasilien-abstinenser.
  Jeg ringede så til Academia Ginga og snakkede bla. kort med Agostinho. Jeg skulle hilse mange gange. De glæder sig til segundo encontro de inverno om et par uger, hvor der ligesom sidste år er talstærk deltagelse fra Quilombo.

  Knus Mette

 2. Tvebak

  saa er vi ved at afslutte dagene i Itacare…

  Forst og fremmest viste det sig at mestre jamaica ikke selv var elev af Bimba, men at det var hans mestre der traenede under den store Bimba. Om misforstaaelsen skyldes mit portugisiske niveau er der stor sandsyndlighed for :-) ikke desto mindre var det god traening!

  Vi har den sidste uge tranet med mestre Cabelo paa han capoeira farm i Serra Grande naer Itacare. Det har vaeret ubeskriveligt. Her har vi spillet samba, treanet Angola og meget meget mere. Det har ikke kostet noget, istedet lavede vi i dag 8 timers frivilligt arbejde paa hans farm hvor han er ved at bygge et stort udendors kokken.Vi gik derfra med Utaellelige vabler paa haenderne. Det sted er magisk og skal opleves. Traeningen er udendors i en pavillion lige ved et lille vandfald og omgivet af jungel. Cabelo som person gor stedet fuldendt!

  I morgen tager vi en sidste traening der og smutter nordpaa til Salvador.
  Skemaet er stramt ja, men det trak lidt ud her da kysten endvidere har vaeret plaget af virkelig store og gode bolge forehold. En af dagene traskede vi med surfboards underarmene igennem junglen en times tid. Vejen gaar forbi vandfald og folger meget af vejen kysten. Man kan dog kun horer vandet og det er en usbeskrivelig fornemmelse, naar man ikke kan se bolgerne men kun horer deres enorme kraft naar de bryder mod klipper men man kaemper med smaa kryb som edderkopper og myrer paa storrelse med hvepse! UHHH der gaar vi saa og glaeder os som smaa born til at naa en strand med store bolger, problemet var bare at vi takkede nej til en guide og en time senere stod hvor vi startede.

  Tror vi tager en uge i salvador og tager en fly derfra til agostino… det afhaenger af saa meget og det er svaert at forlade kysten i ojeblikket paa grund af gode bolgeprognoser…

  Nu maa vi se… hils alle og sig til Leif at damerne er meget naergaaende saa der er to grunde til at tage godt med myggespray med!!!!!!!

  Ate já

  Meninho de ouro

 3. Tvebak

  Så har Leif givet "lidt" lyd fra sig, en medrivende beretning der aktiverer alle rejsegenerne:

  Hej alle

  Jeg er kommet godt herned og har fundet ginga akademiet..jeg ombestemte mig i Rio lufthavn og tog bussen til Belo Horizonte..Der var lige lovlig meget aktivitet i Rio til jeg ville begynde at finde rundt der for at faa et hotel, saa jeg hoppede paa bussen til BH. Brasilianerne er monster cool mennesker..jeg bor paa akademiet hvor rasta ogsaa bor..han er nok verdens bedste menneske og han snakker lidt engelsk..han laerer mig portugisisk og jeg laerer ham engelsk..det spiller max..jeg blir bedre og bedre til sproget :)
  Jeg havde jo ikke addressen paa akademiet kun den paa den klub der skulle ligge i naerheden, tog en taxa dertil og taxa manden hjalp mig med at finde det..meget hjaelpsom fyr der insisterede paa at aabne doeren hvergang jeg skulle ud og se om det var der..Jeg ankom midt i kampen Brasil – Frankrig hvor der nok sad 40 teenager og saa den..aldrig har jeg set folk leve sig saa meget ind i en forbold kamp..det foregik med raab, hvin, fagter og diverse tilsvining af dommeren, samt kast med div ting for at udtrykke deres vrede…desvaerre tabte brasilien jo, men det stoppede da ikke folkene for at feste og danse forro..anyways..efter kampen tog vi(mig og rasta) ca 100 meter ned af gaden hvor der ligger et andet akademi..mestre Ze paulo han er elev af en ginga mester..vi kom desvaerre for sent til rodaen, men blev inviteret til boerne batizado om soendagen som vi tog hen til..der var 6 mestre!! samt div professores osv..Virkelig flot capoeira og nogle rigtige soede smaa boern der skulle doebes..efter daabed, lavede de maculele, men pinde og manchetter, saa gnisterne floej, samt noget afro dans, hvilket var rigtig flot at se paa. Efter det tog vi ned paa et marked der kun er om soendagen og ned i en park..vildt underligt at pigerne floejter efter en..her fik jeg ¨aqua de coco¨ hvilket er en groen kokkosnoed der blir hugget et lille hul i serveret med et par sugeroer..det smager super godt..idag har jeg faaet blendet sukkerroer..det er saa vildt..tag et roer..blend det og server det med is..mega godt..100% naturkligt..var ude og prove forro igaar i saadan en klub. aldrig har jeg set saa mange mennesker upaavirket af alkohol(det var soendag aften) danse saa meget og saa hot..jeg fik naesten hjertestop af at se det..men fik ogsaa lyst til at laere..Da de lukkede blev forro musikken slukket og Djen smed en cd med capoeira musik paa og folk begyndte at spille capoeira paa dansegulvet..det er aabenbart meget normalt fik jeg at vide og det var rigtig flot capoeira Jeg blev inviteret til at spille med, men pga en drink, jeg ikke kan huske hvad hedder, som jeg fik et par stykker af som gjorde mig paent rundtosset, takkede jeg paent nej, jeg lurede bare..damn det var vildt, de trykker den max af de drenge og piger hernede :) idag mandag moedte jeg endelig Store A..det var godt at se ham..der er ikke capoeira paa akademiet i weekenderne, men hver loredag er der fyldt i akademiet, med forro dansende teenagere der modtager undervsining og danser rundt i flere timer..jeg er blevet lokket til at deltage i undervisningen naeste loerdag og hvis jeg bare faar et par ting med mig hjem af det de laver er det super godt. Der er foerste Capoeira undervisning kl 17 idag..glaeder mig til at faa moedt de andre paa akademiet og faa traenet..mere foelger..jeg har kun vaeret her i 3 dage og har allerede oplevet saa meget..er flyldt med indtryk og oplevelser jeg arbejder paa..men jeg kan kun sige Brasilien og dets befolkning er i en klasse for sig mht deres maade at vaere paa..altid aabne og hjaelpsomme og med et smil paa laeben :)

  Hils omkring

  Leif

 4. Tvebak

  Lidt nyt fra Leif:

  Hej Alle

  Idag skulle saa vaere den store dag hvor traeffet skulle starte, men det er forest i morgen pludselig..det viser sig at alle havde regnet med at Brasilien vandt VM saa de ville starte med at holde en fest idag og vise kampen paa storskaerm i akademiet(saadan som jeg har forstaaet det), men det er okay et eller andet sted..jeg er rimelig traet hele tiden..tror det er pga timeforeskellen..men det gaar forhaabentlig snart over. Jeg faar traenet alt jeg kan og imellem undervisningerne gaar jeg rundt og udforsker byen og den brasilianske mad, som jo er overdrevet god..tror det er godt med saa meget traening for at holde vaegten nede ;) Det viser sig at der i en park er en angola gruppe der holder en form for workshop hvor alle kan deltage..jeg var nede og lure paa deres roda idag, som hovedsagelig bestod af boern. Det var den sidste dag selvfoelgelig, saa gik glip af traeningen..det var en pige der naevnte det til traening igaar aftes.Jeg taenker jeg vil finde ud af hvor de underviser og en af dagene tage hen og proeve at traene med. Alle tror jeg er tysker..en lille dreng troede der blev taget pis paa ham for han havde ikke hoert om danmark og saa skulle jeg proeve at snakke dansk for at overbevise ham..han troede vist stadig ikke paa det..meget soedt :) . Naa, men workshoppen starter imorgen, den glaeder jeg mig til, selvom jeg godt kan mareke paa min krop jeg ikke er 20 aar mere i form af syre i div muskler..men det skal vel bare traenes vaek. Jeg har i mellemtiden fundet ud af at i samme periode jeg har planlagt at tage til Rio, holder M.Acoderon, M.Ramos, M.pexhino, M.sorriso, M.toni vags,M.gato(er ikke sikker paa jeg har stavet navnene rigtigt saa baer over med mig) plus nogle andre senzala mestre en workshop/traef, saa det kunne jo ikke vaere mere heldigt end det, den skal jeg helt sikkert deltage i naar jeg er i Rio.

  Leif

 5. Tvebak

  Det lader til at Salvador har slået sine kløer i Martin og Rasmus:

  det ser ikke ud til at vi naar BH i denne omgang. Er fanget i Salvador. Der foregaar saa meget at vi bliver nod til at faa det hele med. Der er naesten en ny gruppe paa hver gade (nogle gange 2).

  Traener dagligt hos João Pequeno (grundet en bevaegelse der hedder negativa, negativa, negativa negativa kan jeg ikke deltage i samtlige 3 undervisninger om dagen) hvilket ellers ville vaere nodvendigt hvis jeg ville slippe for at blive brugt som gulvmobbe i rodaen.

  Udover Angola sniger vi os engang imellem lige forbi Filhos De Bimba naar vi foler for mere gulv inspektion.

  For at fylde dagene ud tager vi percussion undervisning i samba og ca. hver anden morgen skyller der bolger ind saa vi tvinges op for solen!

  bedste hilsner
  martin

 6. Tvebak

  Hey alle

  Workshoppen er overstaaet nu og den har vaeret virkelig god..vi startede foerste dag med noget afrodans og en velkomstroda der virkelig sparkede maas for at sige det rent ud..anden dag var der undervisning i Maculele, med en mestre fra bahia..virkelig fedt maculele i en anden ¨stil¨ end den vi laver hos os..meget inspirerende. efter maculele var der capoeira traening med professor gustavo fra en gruppe(libatersao, er ikke sikker paa stavemaaden)..virkelig god traening og vi er blevet inviteret til at komme og besoege dem..de kommer fra en anden stat..Espiritos santos(tror det staves saadan) hedder den. Mig og Christian tager derhen en af de naermeste dage, de skulle have de smukkeste strande, saa det maa vi jo lige se ;) om loerdagen kom der en bus og hentede os alle sammen, workshoppen den dag foregik ikke paa akademiet, men paa et universitet et andet sted i byen..paa vejen blev der sunget og spillet musik af alle i bussen..fed start paa dagen..vi blev delt op efter hvor mange aars traening vi havde og vi blev undervist af en anden ginga mester(Necsinho) som efter hvad jeg forstod underviser i den sydlige del af Bahia, men det er jeg ikke helt sikker paa jeg har faaet rigtig fat i. Vi havde pause og efter blev vi undervist af en anden mester, som jeg ikke kan huske navnet paa, men han brugte rigtig lang tid paa at forklare historie og om div forskellige spil i capoeira efterfulgt af den onde tosorro(igen baer over med min stavemaade) traening ;) Efter roda til sidst, fik vi alle et diplom som bevis paa vi har deltaget i workshoppen. Senere tog vi ud et sted og fik en masse kasasha(det der braendevin noget) drak det rent..smager fantastisk og slaar som jeg ved ikke hvad..maa have et par flasker af det med hjem til danmark ;) soendag var batizado dag..men pga for meget braendevin aften inden noejes jeg med at synge med og tage billeder..turde ikke have mit hoved ned af..men det var rigtig fedt..jeg gav op med at taelle, men der har vaeret omkring 10-12 mestre til batizadoen med hver deres egen stil som inspirerer paa hver deres maade..plus en mester paa 75 aar, som var den mester der aabnede den foerste capoeira gruppe i belo horizonte.. til festen efterfoelgende, var han altid at finde ude og danse..utroligt han er 75 aar gammel med den enerig ! det var en form for grillfest og menuen bestod hovedsageligt af koed med lidt ris og noget boennesalat on the side..man faar sit protein behov daekket hernede..de er godt nok glad for koed. anyways..ingen fest uden braendevin og masser Skol oel..den er virkelig god og de forstaar at koebe ind her en kaempe vandbeholder paa 5 liter fyldt med braendevin og feste startede for mit vedkommende, med en oel og et shot af det..jeg har ikke styr paa hvor meget jeg fik at drikke, for jeg naede aldrig at drikke ud foer der kom en forbi med en oel og haeldte op..virkelig god stil..men vi loeb toer for oel saa der blev samlet penge ind og afsted efter flere..der blev danset samba hele dagen og en smule forro. Idag staar den paa afslapning og slikke lidt sol i den klub paa den anden sida af gaden indtil traeningen starter kl 17:30. Planen for mit vedkommende er indtil viderer at jeg blir her et par dage mere, hvorefter mig og christian tafer til espiritos santos. den 16 tager jeg til rio og christian tager til salvador. jeg henter flemming og vi tager til BH. Men planerne blir hele tiden lavet om..der er saa meget jeg vil naa og har saa lidt tid til det..Store A sender mange hilsner og knus til jer alle i danmark.

  Leif

 7. Tvebak

  Lidt mere lyd fra leif:

  Hey godtfolk :)

  Som naevnt tideligerer blir planerne hele tiden lavet om..jeg var i BH og taenkte at tage til Espiritos santos den ene time, til salvador den anden time, til rio det neaste oejeblik hvilket det endte med jeg gjorde..saa nu er jeg i Rio hvor jeg bor paa et fint lille hostel ca 100 m fra ipanema beach..det blir jo naesten ikke bedre.en overnatning her koster ca 110-120 kr og en incl morgenmad. Jeg tog afsted fra BH onsdag og ankom hen af aften her i Rio..Jeg syntes stadig det er en hekstisk by og der sker saa meget og er vildt mange mennesker omkring en hele tiden. Anyways jeg er her jo for at proeve at faa traenet lidt saa jeg fandt en Angola mester der underviser her i Ipanema..fik hans addresse og spurte ind til hvilken slags nabolag det var..fik at vide det var derikke noget galt med og tog afsted med en taxa..men jeg syntes dog det blev mereog mere skummelt der hvor vi koerte hen og til sidst koerer vi op af en lille form for skovvej som er mega ujaevn og med skov apaa begge sider(det er moerkt paa det her tidspunkt)..vi ender op foran en snusket bar hvor det viser sig at undervinsningen foregaar paa en asfalteret fodboldbane bag den her klub. Men denne dag er der kun undervisning for boern faar jeg at vide, saa jeg maa tage afsted igen rimelig skuffet..jeg hoere i baren om de vil ringe til en taxa for mig, men de har ingen tlf og ingen paa baren har en mobil..jeg blir noedt til at gaa af den her skumle vej op til en anden vej for at proeve at´preje en(der er de underligeste lyde fra den lille skov derpaa vejen) det ykkedes mig at faa en taxe for enden af den her vej og hjem paa hostellet igen. Her er der gang i festen og jeg faar drukket en masse kasasha rent, hvilket resulterer i jeg bliver paent rundtosset. Dagen efter spoerger alle dem der arbejder der om jeg er ok..saa jeg maa have faaet meget..min da gaar med toemmermaend og en pige der borpaa hostellet fra Sao Paulo spoerger om jeg vil med hende rundt og vaere turist for det er foerste gang hun er i Rio selv..det takker jeg ja tak til o vi tager rundt i byen og ser det her bjerg man skal med nogle lifte med for at se..kan sq ikkehuske hvad det hedder..men det er virkelig flor deroppe med udsigt over Rio..Hun skal til koncert senere, men jeg takker nej til at tage med..det har vaeret en alt for lang dag med rundt og tilbage i byen og opog ned af stranden..tilbage paa hostellet, kommer jeg i snak med en pige fra Holland som tager mig medi den anden ende af byen for at moedes med nogle hun kender..det viser saa det er to soestre og den ene er cirkus artist i trapez..ret vildt..hendes arme ser paent store ud..hun skal lave noget tv halloej dagen efter saa det blir ikke til det vilde, men de er nu meget flinke og fik set en anden del af rio..jeg fatter stadig ikke hvor stor den her by er..tror man kan vaere her i 3 mdr og stadigikke havde naaet at se haklvdelen(det foeltes ihvertfald saadan)..idag staar den paa strandtur og afslapning..det er jo loerdag.

  en lille historie der desvaerrer ikke omhandler saerlig meget capoeira, men det kommer nok..mandag blirjeg nok noedt til at tage over til M Marrom og faa traenet lidt med ham saa det ikke blir for meget ferie ;) hyg derhjemme..mere foelger

  Leif

 8. Tvebak

  Hey Alle

  Hmm..hvor skal jeg starte..mit baeger med oplevelser er fyldt og rendt over flere gange i den sidste 10 dages tid…proever at opsummerer saa godt jeg kan..Flemming er kommet og det er virkelig fedt ikke at rende rundt alene..piv piv ;)

  Naa..min plan om Espiritos Santos aendrede sig alligevel i sidste oejelbik..Kristian blev haengende i BH og jeg tog til Rio for at hanege ud og vente paa Flemming ankom..jeg ville saa proeve at finde en gruppe at traene med der..men men men..det er ikke saa nemt som det umildbart lyder..i hvertfald ikke naar man er ny i en by paa stoerrelse med jeg ved ikke hvad..den lugter og der er vildt mange folk..jeg kan aerlig talt ikke lide Rio, me det er der jo mange der kan. Jeg boede paa et hostel paa Ipanema Beach..rent faktisk 100 fra stranden saa det har jo vaeret perfekt..endelig paa sidate dagen inden flemming kom fandt jeg en gruppe i nabolaget..Capoeira Brasil..de havde gang i en roda paa stranden som var saa larkker som noget kan blive..fik snakket med dem og hoert hvornaar og hvor de traenede..dagen efter ankom flemming og han var friks efter flyveturen paa at tage op og traene med dem..men vi ventede i lidt over 20 min og ingen dukked op..saa det blev ikke til nogle Capoeira oplevelser i Rio i denne omgang..aergeligt..Vi hoppede saa paa en bus til staten Espititos Santos naermere betegnet til en lille(i brasiliansk storrelses forhold)by der hedder cidade de Cachoeira de iTaperim..Som jeg forstaar er en mineby hvor ca 90% af al marmor i verden blir ¨minet¨ ved ikke hvad an skal kalde det. Vi bor hos Professor Gustavo fra gruppe Libertaco og hans familie..det er rigtig hygligt og de er saa gaestfri det fatter man ikke..ham og hans ene bror er advokater og har deres eget firma..de arbejder vildt meget og det er svaert at forstaa han har tid til at undervise alt det han goer..hans dage gaar med arbejde og traening..de broerder arbejder mange timer hver dag. Han kom og hentedeos da vi landede med bus i byen..det foreste vi gjorde var at han koerte ind i en Farvella(mig og flemming med lidt noejer paa) for at fortaelle hans elever der hvor der var undervisning senere og hilse paa os..mega flinke mennesker der..det viser sig han udover at undervise i deres akademji, underviser han ogsaa i et forsamlingshus i farvellaen hver anden uge. Vi tog derefter til traening et sted og efter traening tog vil til roda et andet sted i byen hvor hans mster underviste. Gruppens mester er M. Russao..en Portugisisk albino..virkelig underligt at se..Det viser sig at gruppens underviserer oprindeligt var Senzala folk, men for 4 aar siden stoppede de og startede deres egen gruppe fordi de mente det var blevet for kommercielt..de er allerede over 200 medlemmer i 4 forskellige byer saa det gaar paent staerkt maa man sige..vi er ret heldige..Fredag er der maanedsroda og forhaabentlig kommer der folk fra deres gruppe fra alle byerne..men det faar vi at se senere(det er fredag idag). Pga Gustavo arbejder om dagen og ikke kan vaere vores babysittere, har han arrangeret 2 drenge fra den farvella til at laere os spring og akrobatik..det er virkelig godt og vi traener det paa en fodboldbane paa sand..de kan godt nok deres kram de to og er virkelig flinke og griner helt vildt fori vi sveder saa meget i solen og skal drikke vand hele tiden :) Og i den her by er der endnu vildere kager end jeg foer har oplevet..og det er billigt som jeg ved ikke hvad..vi spiste kage og fik 2 sodavand til 4 Hearis..hvad sker der saa..jeg blir helt sikkert fed i den her by..men saa er der jo en undskldnng for at faa traenet mere ;)
  Tror ikke det er saa tit der kommer turister i den her by, for folk drejer hoveder og stirrr vildt underligt paa os naar vi gaar rundt i byen..isaer boernene kan ikke lade vaere med at stirrer..det er vilt morsomt..men alle folk hilser paa os mere eller mindre. Vi har planlagt at tage til BH paa mandag..bussen dertil koerer herfra kun om natten, saa vi tager en bus mandag aften og er der tirsdag morgen..i morgen loerdag er der planlagt strandtur og en lille hyggeroda paa stranden og soendag er der snakket om at tage paa stranden og tage en traening der for hyggens skyld..men nu faar vi se..det er i hvet fald rigtig hygligt og vi faar en masse ting med i bagagen.

  Mange hilsner herfra

  Leif og Flemming

 9. Tvebak

  Hey alle.

  Damn for en weekend..kan stadig smage braendevin naar jeg tanker paa det :/

  Fredag var vi til Maaneds roda hos Gruppe Libertasao, som igen var en roda saa laekker, saa laekker, saa laekker..Startende med Macculele og afsluttende med roda de samba..det er flemming helt vild med forresten..han er ikke til at styre naar braser damerne staar og ryster maas ;)
  Efter roda tog vi og et par stykker ud og fik noget og spise og et par pils..det var rigtig hygligt og de oel smager godt(stoerrelsen er jeg helt vild med..600ml !!!). Loerdag stod den paa en tur til stranden hos en af Prof Gustavos venner..den ligger ca 2 timers korsel fra den by vi bor i, men den strand er noget det naermeste man kommer en bounty strand..det rene paradis med turkis fravet vand, palmer, glade mennesker og selvfoelgelig smaa bikinier ;) Vi startede med at haenge ud paa stranden ed et par drenge fra deres gruppe der bor i den by..og der stod den paa mange oel(kl var ca 12 da vi startede) solbadning og ren hygge indtil ca kl 15 hvor vi tog til det hus der laapaa stranden og der stod den paa grillfest the brasilian way…masser koed, braendevin, oel, whisky, mere braendevin i forskellige smags variationer, hvorefter vi senere tog ind til byen hvor der var en form for festival..her proevede vi at danse forro(det er svaeert i forvejen, men endnu svaerer med den promille der var i blodet paa det her tidspunkt)..og det blev ikke bedre af at vi fik mere braendevin derinde og selvfoelgelig ogsaa oel..festen sluttede paa et eller andet tidspunkt hjemme paa paradis hotellet vi boede paa..et vaerelsei 2 etager, med stor teresse og udsigt over den smukkeste strand..soendag morgen blev vi noedt til at drikke en oel for ikke at have for mange toemmermaend..men det hjalp ikke !! vi tog ind tilfestivallet igen hvor der var roda som var en del af festivallet og da de skulle praesenterer hvilken gruppe det var, fik de til vores store overraskelse ogsaa lige naevnt Quliombo do norte/ grupo Ginga fra danmark..flippet..maculele roda, capoeira roda og samba roda..rigtig flot og en fed oplevelse..igen..pga den her endnu mindre by vi nu var i kunne folk ikke lade vaere med at glo paa os to gringos..og folk skullehen og hoere hvor vi var fra osv..det kan jeg ikke helt vaenne mig til..men vi faar vist flaget :)
  Planen nu er vi idag mandag tager en bus til BH og tager det sidste der..lige med undtagelse fra de sidste dage i Rio til det traef der med M Acoderon og dem fra senzala…

  Leif og flemming

 10. Jacob

  Når vi er ude og rejse oplever vi mange ting bl.a. andre måder at være på, være sammen på og leve på. Når vi kommer hjem til lille DK igen ser vi lige pludselig vores eget liv, land og kultur på en anden måde, både styrker og svagheder. Jeg er usigeligt glad for at der er så mange unge mennesker, der gennem vore gruppe kommer ud og rejser og oplever verdenen på en meget intim måde (ikke kun togstationer, museer og butiksvinduer!). Håbet er at hver enkelt bliver inspireret til at "føre det gode ud i livet". Specielt åbenhed og gæstfrihed er noget vi alle kan skrue meget op for her i det kolde nord. Ikke kun for de tilrejsede men lige så meget for dem der er her omgår os til daglig.

Leave a Reply