CAPOEIRAUNDERVISNING FOR BØRN, UNGE OG VOKSNE - PRÆCIST, VENLIGT OG TÅLMODIGT

Ideer til Quilombo workshop 24. og 25. februar. Bid i en rød fluesvamp og skriv hvad du ser.

Hej du gale quilombola. Vi skal have gang i idégeneratoren. Du skal nu gå i hjerne-bersærk-mode, spring ud af boksen, bid i en rød flue svamp og beskriv hvad du ser.

Vi skal nu planlægge vores egen Quilombo workshop d. 24. og 25. februar, og vi skal se om vi kan lave et program, der overgår alt, opfylder alle vores ubevidste drømme og hvor vi søndag aften siger til os selv foran spejlet: ”whauuu, what the fuck was that.”

I bedes give jeres umiddelbare tanker og input her på bloggen ved at trykke på ”Post a comment” nedenfor og skrive løs.

Hvad skal vi lave og hvem vil gerne hvad. Skal der slås katten af tønden med børneholdet til maculele rytmer og skal der være en voksen i tønden. Hvem vil gerne lave Frevo i stramme cykelbukser med en stjålen parasol fra en villahave i Valby. Skal vi barrikadere dørene ringe til medierne og sige at vi har taget et 3. ungdomshus eller at vi har genindført gruppeeksamen (nu også med sang og akrobatik). Eller …. eller ….

Hermed er FISH!’en kastet.

Vi kører efter modellen: Idé, plan, gennemfør.

Alle skal med. Deadline for idéer er til søndag d. 11. februar. Planen oplyses til træningen mandag og kommer på bloggen.

 1. Tvebak

  Med min dumme fod som alligevel tvinger mig til at blive hjemme fra træning har jeg sat mig for at lave en dynge udkast til tshirt front designs.
  Jeg syns at der bør være åbne muligheder for alle andre til at komme med nogen forslag også, hermed er bolden givet op.
  Vi har ikke ret meget tid, så skrid til værket. ;o)

 2. Uffe

  Jeg foreslår at vi giver børnene mulighed for at slå katten af tønden.(jeg skaffer tønde) Vi kunne også(igen til ære for de små quilombolas) lave en fælles børne og voksen roda hvor alle mødte udklædte op. Så kan vi altid smide kostumerne når ungerne er smidt hjem, så det ikke bliver rent Thylejr.Der udover vil jeg da foreslå en fest lørdag aften, med tilhørende stickdance og ølroda. Jeg tænker videre-Uffe

 3. Annabella

  Nej, Tvebak er du kommeet til skade??! Så er det godt du ligger ned når du helliger dig til 3kanter… Uffes idé med slå katten af tønden samt fælles roda med børn og voksne synes jeg er god. Det kunne være henholdsvis start og slut på workshop. Nu kommer jeg ikke til at være med, men hvis jeg nu skulle så ville jeg ønske at lære nogle af de sange, som vi sjælden synger, få repeteret de andre som vi skal bruge til Batizado. Gode tekniske bevægelser og triks, så man kan drille alle de andre i rodaen. Og mens de nye hører nogle gode historier om capoeira kan de gamle/gale løver (m/k)øve sig på det akrobatiske. Til festen er det oplagt med forró-dans udover stickdance (som jeg ikke ved hvad det er) og ølroda. Den flaske som jeg lovede dig sidst, Uffe – var det vodka el. gin – må vente til en anden god gang…:)

 4. Da jeg skriver speciale på livet løs her for tiden, har jeg desværre heller ikke mulighed for at være med hele weekenden, men håber på at komme forbi nogle timer en af dagene.. Hvis jeg måtte ønske kunne jeg godt tænke mig en time eller to med ren akrobatik… og ellers bare hygge som altid!

 5. Cachoeira

  Jeg er i Turbinehallerne over den weekend – og d. 24.2 er der Burlesque Ballroom, som jeg tror bliver ret fantastisk: "Lørdag d. 24 februar 23:00 – 04:00. Burlesque Ballroom II. Brandvarme eksotiske danserinder, flamenco fire and hula hips a gogo! Arthur & Signa præsenterer støvede vinyljuveler og SIGNA´s Allstars live from Memory Lane. Dress up to go down and dirty The Black Rose Trick way!"
  Det kræver ikke noget at være gæst – det er ikke en forestilling – det er en ekstraordinær tur i byen.Et foreslag er at man kunne afholde en del af Quilombo-festen i Turbinehallerne – evt. med middag og "for-fest" andetsteds.
  Grundet min tilstedeværelse i Turbinehallerne ved jeg heller ikke hvor meget jeg får mulighed for at deltage i weekenden, men i det omfang at jeg gjorde, ville jeg elske intensiv "række-træning" med efterfølgende udstrækning. Samba ville også være fedt, men på en måde så pulsen kommer hurtigt op.
  Forsat go’ weekend.
  Kh,
  Gry

 6. Karsten

  Jeg har nogle forslag:

  Sang:
  Det ville være godt hvis specielt vi gamle lærte at synge mere selvstændigt. For at kunne det er det nødvendigt at lære nogle sange uden ad. Jeg vil godt være med at vælge et repertoire af sange som man ”får for" – dem der vil være med på den spøg.
  Vi skal så have lejlighed for at øve os nogle gange foran et mindre publikum – uden hastværk.
  Hvad Camilla, vil du være med?

  Spil:
  Jeg kunne godt tænke mig at lære nogle varianter på stortrommen.

  Angola:
  Specielt i angola er der mulighed for at lære at bevæge sig ind under hinanden. Det kræver lidt tilvænning, men er noget jeg godt kunne tænke mig at blive bedre til.
  Angola er hårdt, og det ville være godt at lære en form så det ikke bliver helt så hårdt, men mere afslappet.
  Jeg husker nogle øvelser vi havde med Paulo Sizueira på et tidspunkt. Vi stoppede op undervejs i bevægelserne, specielt hvis vi kommet i problemer, for ud af for i ro og mag at kunne finde en udvej.
  Det synes jeg var en god øveform – man har tendens til at blive lidt panikket hvis det går for hurtigt i trafikken.
  Det er godt at øve flow i bevægelserne. Ofte lægger vi mere vægt på teknik end på flow, og det slår mig at specielt nogle af hankønsvæsnerne godt kunne have brug for mere flow og dans i bevægelserne og mindre udfarenhed.

  Skader:
  Der er en del som får skader på deres ”fysiske apparat”. Det var måske en ide at fokusere på hvad vi kan gøre for at begrænse skaderne. Hvordan det skal gøres, ved jeg ikke.

  Video:
  Jeg har en plan om at komponere en DVD med gamle sekvenser af gruppen som vi kan se sammen om aftenen. Hvis du har gamle videobånd, hører jeg gerne fra dig. Ring 45 85 21 17.

  Karsten

 7. Camilla

  Ja – Karsten jeg er med.
  Vil også gerne øve sange. Det kunne være fedt at lære nogle stykker fuldt ud – altså ikke "bare" korsvaret… og jeg øver gerne hjemme :-)

  Og ja, lad os endelig lave noget for børnene – fastalavn og det hele – selvfølgelig skal vi det.

  Desuden syntes jeg også lidt acrobatik træning kunne være fedt.

  Fest, dans osv. er naturligvis også et must:-)

 8. Tvebak

  Jeg skal lige erindre om at jeg har arbejde i Roskilde kl 14:30-17:30 om lørdagen, så evt undervisning jeg skal stå for må meget gerne ligge lidt tidligt.

 9. Lene

  Hej igen

  Jeg har fået at vide, at jeg skal præcisere lidt nærmere, hvad jeg mener, når jeg skriver akrobatik. Jeg kunne godt tænke mig, at vi brugte meget tid på at lære at lave macaco, forskellige håndstand, forlæns og baglæns vejrmøller etc. Derudover kunne jeg også godt tænke mig at lære, hvordan jeg kan bruge det sammen med andre capoeira moves, så det kan bruges i rodaen…
  Hvis det stadig er uklart, hvad jeg mener med akrobatik, må I lige sige til:-)

 10. Tvebak

  Spændende oplæg kokken, rigtig god idé.

 11. Leif

  Hejsa..ja jeg har også fået overskredet deadlinen..men vil alligevel komme med mit bud til en ting, jeg vil mene, der skal være plads og tid til hvis det er muligt :)
  Den fysiske træning er jeg sikker på der nok skal komme en masse af i løbet af de dage, så mit oplæg går lidt i en anden, men ikke desto mindre vigtig retning(syntes jeg)
  Hvad med et lille foredrag af professor Jacob ? Mine tanker løber i retning af, gruppens historie: Hvem, hvor og hvordan begyndte jacob sig at interessere sig for Capoeira, beslutningen for at starte gruppen i sin tid, Hvem var Jacobs første Mester ?(hvilken gruppe kom han fra?) Hvordan kommer Mester Agostinho ind i billedet og hvornår ?
  Ja jeg syntes det kunne være rart med lidt af gruppens historie og opståelse.
  En anden ting..måske udtryk som "mandinga", "malicia"(rigtig stavet?) og "Axè" kunne defineres nærmere ?, få defineret "chamadas"..hvad er det og i hvilke sammenhæng bruges de ? og lidt af capoeiraens historie.

  Vi skal heller ikke glemme musikken..hvad med en lille musik time en af dagene med fudt batteria?..evt mellem to træninger så man kan få restureret sin krop lidt?

  Ellers ser jeg frem til en weekend der sparker mås og glæder mig til at se hvad der bliver hevet frem af "posen" :)

  Leif

 12. bliktud

  hvis jeg skal undervise, så er det kun dem der kan lave salto der må være med…
  boing boing!
  men lad os nu se om jeg overhovedet kan være med til quilombo weekenden, for jeg skal flytte i den weekend :)

Leave a Reply