CAPOEIRAUNDERVISNING FOR BØRN, UNGE OG VOKSNE - PRÆCIST, VENLIGT OG TÅLMODIGT

Nattergalen med det største repertoire scorer bedst! (KUN FOR MÆND)

Her en artikkel, som nok skal kunne få jer ungerkarle til at komme i træningssalen og øve jeres lækre moves op til karnevallet og vores sommersæson i fælledparken:
“Natergalen er på plads igen i den danske natur efter en lang flyvetur fra overvintringsområdet i Afrika. Hannen forsøder nu og indtil Sankt Hans foråret med sine lokkende og gjaldende toner i håbet om at få rekrutteret en hunlig partner med henblik på artens videre beståen. Hannen bruger tydeligvis sin sang som reklame for sig selv og faldbyder med sine strofer sig selv som fremragende partner. Men hvad er det egentlig, som udemærker den bedste sang – sangen som de hunlige nattergale absolut må falde for? er det sanglængden, tonehøjden, styrken, fløjteelementerne eller sang-repertoiret, der får hunnen til at reagere positivt? Ny fuglesangs-forskning har kastet lidt lys på de mange spørgsmål. Et konsortium af orntiologer med Silke Kipper tilknyttet både Duke University i USA og Freie Universität i Berlin i spidsen har nemlig analyseret sangkvaliteterne hos en lang række hanlige nattergale og sammenholdt dem med mere jordnære fugle-egenskaber så som vægt, størrelse, vingelængde og ankomsttidspukt om foråret. Netop disse forhold må antage at kendetegne en god nattergalefar. Det viste sig, at det vigtigste enkelt element i nattergalens sang simpelthen var repertoiret, idet hanner med den største brede af sange fremviste overlegenhed i kropsstørrelse, kondition og tidlig ankomst til yngleområdet. Den han som kunne de fleste forskellige sange, faldt helt afgjort i hunnernes smag.”
Opråb. Drenge og mænd i Quilombo do Norte: Deltag i sangtræningen med Cozinheiro da Liberdade og forøg dine chancer for en forårskæreste.

Leave a Reply