CAPOEIRAUNDERVISNING FOR BØRN, UNGE OG VOKSNE - PRÆCIST, VENLIGT OG TÅLMODIGT

Skal loppen tilbage på bloggen???

a8.jpgLoppen – Alias "Nikolai" – udtrykte stor harme over hans manglende tilstedeværelse på bloggen. Han forstod det ikke. Hvordan kunne jeg. Efter alt det han har gjort for mig, og for gruppen! Loppen vil tilbage på bloggen.

Hvad siger i? Skal loppen tilbage på bloggen?

 1. Annabella

  Naturligvis skal han med!!!
  Med de spark han kan og sådan som han hopper rundt, er han en af de bærende kræfter i gruppen!
  Tommelfinger op!

 2. Pimentão (Vibe)

  Thumbs up herfra også. Sådan som han ind imellem ophæver tyngdeloven, man kunne næsten tro at han har camouflerede springsko på.Han spreder håb til os som endnu er lidt tunge i r…. hvad angår "legende" lette ting i luften.Det var aftenens præstation et godt eksempel på. (Det var da iøvrigt en skøn energi i rodaen til begyndertræning idag!)

 3. celular

  Jeg mener der bør være plads til forandring, og det nuværende billede synes jeg giver en god sommer-stemning. I øvrigt kan billedet med loppen stadig ses i galleriet på ginga.dk

 4. Annabella

  Så må vi få taget et nyere billede, måske med et smil??!

 5. Loppen kan nemt smides ind andre steder end på toppen som jeg ikke vil ændre da responsen har været mega positiv – check det jeg har lavet med tanja nede under de nyeste videoclips.

  Vi kan også bare lave et bar gule bukser der hænger i en vanvittig vinkel og sige det er loppen:) Jeg ved ik helt om jeg kan få dem til at smile….

 6. Annabella

  Jeg er enige, at toppen er mega fed. Men der mangler synes jeg et sted i siden hvor man se nogle situationsbilleder – udover forsk. videoer. Måske – istedet for stagesetting, som er en repetition af linkene – kunne man få plads til billeder.. både sjove og tekniskte situationsbilleder, af Mestre Augustino og gule buxer, fra træning etc…

 7. Jacob

  Super flot billede vi har i toppen. Det viser nogle af meneskene i gruppen og bloggen er netop VORES elektroniske opslagstavle. Loppen kan ikke stå alene, som modvægt her til skal jeg straks tilføje til Loppen "Du er ikke alene". Jeg synes, at spørgsmålet skulle være om Loppen skal tilbage til trænings lokalerne. Og svaret er ja, og det gælder alle sammen. Vi ses i morgen.

 8. Jacob

  Super flot billede vi har i toppen. Det viser nogle af meneskene i gruppen og bloggen er netop VORES elektroniske opslagstavle. Loppen kan ikke stå alene, som modvægt her til skal jeg straks tilføje til Loppen "Du er ikke alene". Jeg synes, at spørgsmålet skulle være om Loppen skal tilbage til trænings lokalerne. Og svaret er ja, og det gælder alle sammen. Vi ses i morgen.

 9. Jacob

  Hej Twister,

  jeg har været i videoarkivet og der mangler den optagelse fra Kulturnatten, der hed jogo de dentro. Det er vist nok det eneste klip hvor vi spiller angola, så det har stor værdi. Det skal vi have tilbage på bloggen og gerne i en tid under nye klip således at det får sin fortjente opmærksomhed.

 10. @Annabella: billeder er noget jeg har overvejet. Video blev det første valg. Systemet vi bruger er ikke gearet til billeder hvor du og andre kan uploade det – så skal jeg uploade alt og det er ikke fedt.

  Mit forslag er at folk selv laver flick’r uploads lidt ala youtube – så kan jeg tage dem herover. På den måde slipper jeg for at skulle være editor og vi bruger gratis webservices som alle i gruppen kan bruge. Se min flick’r account her http://www.flickr.com/photos/52312973@N00/

  Lad mig vide hvis det har interesse – jeg skal gerne instruere jer i metode osv hvis i er interesserede:) Jeg synes det er genialt hvis der er flere der har lyst(andre har også vist interesse) og savner nogle billeder udover dem af loppen:)

  @jacob: Jogo de dentro er nu i videoarkivet. Jeg havde glemt at tagge den omend den var listet.

  @alle: Top billedet bliver der IKKE ændret på – men en loppe i siden kan der godt være plads til:)

 11. Jacob

  Det er OK med lopen på bloggen sammen med alle de andre dejlige menneker i vores gruppe. Jeg går selvfølgelig ikke ind for personsdyrkelse. Vedr. det aktuelle billede, så kan jeg ikke stå inde for det. Der er stærke undertoner i billedet som står i klar modsætning capoeira og vores gruppe. Det kræver en del at abstrahere fra dette og det vil let blive mistolget af udefrakommende.

  @Twister fedt med debatten, mere af det.

 12. Max

  Loppen skal væk punktum.

  Men nu til noget meget mere interessant, min studiegruppe og jeg har udformet et spørgeskema omkring æblemos/ æblejuice. Det ville være super hvis I havde mulighed for at besvare det på nedenstående link.
  http://www.1ra.dk/suhr/spgskema.php

  Det tager under et minut og undersøgelsen er 100 % anonym

  På forhånd tak

 13. Se – vi har fået den den første blog spam.

  @alle: Jeg vil gerne frabede mig brugerundersøgelser herinde i fremtiden med mindre det er officielt godkendt af gruppen . Det udvander bloggens indhold!

 14. @ jacob: Enig i det konkrete billede! Men lighten op med persondyrkelsen – det var loppen selv der sparkede det igang og jeg søgte mere at gøre ham glad fordi jeg vidste at han står højt i pigernes hjerter.

  Det er kærlighed på bloggen….

 15. Loppen ham selv (Nikolaj Bebe)

  Først og fremmest tak til Twister. Uden ham ville jeg ikke have haft muligheden for, at være den første til at blive debatteret her på vores blog.
  Det er jo altid dejligt at folk tænker på én, og selv om at, jeg nu kun sagde det i en hurtig vending (efter at have takket pænt nej til at smøre Twister ind i sæbe i badet efter endt træning).

  Der skal også lyd en stor tak til Max for hans altid friske ærlighed (på nær når han ringer til sin kæreste for at spørge om lov til at drikke en øl med capo-drengene efter endt træning. Men jeg ved at Max er i gang med en proces hvor han arbejder med sit girafsprog. Derfor synes jeg også at bloggens næste debat skal handle om Max, evt. under titlen "Er Max god for klubben, eller skal vi sende ham til Senzala?".

  En sidste tak til "alle" jer (ihvertfald jer 2-3 stykker) der skrev de søde ord om mig.
  Jeg lover ikke at sparke jer så hårdt i fremtiden.

  Men hvad synes jeg selv?
  Skal jeg Loppen tilbage på bloggen?
  Lad mig besvare dette spørgsmål med et andet spørgsmål: Kan Max lave en macaco?

 16. Max

  Angående min macaco!? Twister jeg har lige 2 billeder jeg gerne vil oploade til bloggen hvordan hvor,hvordan,hvorledes så skal du se løjer bebe…

 17. Annabella

  Ihh!! hvor er det dejligt med debat. Det fremmer demokratiets ånd. Jeg ved ikke om, jeg er helt enige med Jakob og Twister, at billede (den famøse) har så stærke undertoner. Capoeira er jo også en kampsport og som sådan skal den også tages. Det har vi set adskellige ekspempler på, og sidst var det i Fælledparken. Men heller kærlighed og dejlige mennesker end alt andet…
  @Twister. Enige med at lighten op med persondyrkelse og spamudvandring. Jeg tror, Loppen står højt i pigernes/drengenes hjærter ligesom alle de dygtige capoeristaer som vi har i gruppen og som altid er inspirerende for alle.
  @Nikolaj. Ja, du kan hoppe som en loppe, men kan du lave en macaco?
  Vi ses i aften i trænings lokalerne!

 18. Loppen ham selv (Nikolaj Bebe)

  Max – billeder lavet i PhotoShop tæller ikke…

  Og Twister – jeg opfandt macaco´en.
  Det er også derfor at Mestre Macaco valgte at lade sig kalde Macaco som caponavn. Han er nemlig søn af Nostradamus og er clavoriant. Han vidste at jeg ville blive født og medlem af Quilombo (klubbens fortabte søn!).
  Jeg er macaco´en, og derfor hedder klubbens forening i Århus også Macaco.

  - Her er forresten en interessant lille ting til alle dem der ikke vidste det:
  Vi hedder Quilombo do Norte
  Quilomboerne var "fri-byer" for flygtede slaver.
  Der fandtes forskellige Quilombo´er, som igen havde forskellige navne. Blandt disse navne var Palmares (som er klubbens navn for foreningen i København) og som tidligere skrevet, er Macaco navnet på foreningen i Århus.

  Og så spørger du måske dig selv "hvorfor har klubben en forening"? Og dertil er svaret, det skal man have for at få tildelt lokaler og tilskud af kommunen.

  Ja, han springer ikke bare højt ham Loppen. Han er også et leksikon i historie og kommunelle reformer :-)

 19. bliktud

  jeg synes det er helt forkert at tale om
  persondyrkelse når det kommer til loppen….
  loppen er jo den eneste i QND der indeholder personlighed
  som både en dreng/mand og en pige/kvinde, og derfor er et glimrende udtryk for at der er plads til alle i
  QND.

  og hvilke undertoner er det lige der er i det billede?? er det fordi det er en neger der bliver sparket efter og det så har rasistiske undertoner?? eller signalere det vold… hjælp mig!!

  gud bevare QND’s mest metroseksuelle mand ;)

 20. Jacob

  Næ, nej Bliktud. Så let skal du ikke slippe. Hvis man ikke kommer til træning må man ikke skrive på bloggen. Føj. Nu skal du synge 10 sange til rodaen på fredag for at gøre det godt igen.

 21. Jacob

  Æblemos er bydeform i 1. person flertal af det portugisiske ord Æblar, der oversat til dansk betyder at æble. Med et stænk af jydsk betyder Æblemos således: Lad os ævle. HELT VIIILDT.

 22. @bliktudemoleque: Du har vist aldrig været jægersoldat var? Man kan se på ansigterne på de bagved siddende at de ikke er glade. Og glæde – det er hvad QDN handler om( + kærlighed).

  Det er ikke girafcapoeira det der!

  Snakken omdrejede desuden af en eller anden grund at billedet med gul metrolopperøv skulle ind i toppen i stedet for Amager Strandpark capoeiraen. Derfor skulle billedet gerne repræsentere gruppen og det vi laver som helhed.

 23. Max

  Morten jeg syntes du har en god point omkring ham Loppen dreng/pige, kunne man gå så langt at kalde ham en hermafrodit eller hvad?

  Til dem der ikke lige kan husker hvad sådan en fætter er af, se nedenstående beskrivelse

  Betydning
  (Græsk) Hermafrodit er betegnelsen for et tvekønnet eller dobbeltkønnet væsen, og stammer fra det græske Hermaphroditos, som blev ét med nymfen Salmacis. Ordet er afledt af Hermes (?) (det maskuline) og Afrodite (det feminine). På et tidspunkt i menneskehedens udvikling var menneskene androgyne eller hermafroditter indtil den lemuriske eller 3. rodrace, hvor adskillelsen af kønnene fandt sted. Den kronede hermafrodit er det sande , androgyne menneske, og har intet med at gøre med det, vi i dag kender som homoseksualitet.

  Det er ikke personligt Bebe, vi søger bare afklaring omkring Macaco´en og æblemosten

 24. bliktud

  det var i den gode tjentestes ånd at jeg ikke var til træning… jeg skulle yde "ekspert" bistand for min lillebror der havde fået tilbudt en ny lejlighed.
  ps. jeg rådede ham til ikke at købe den.

 25. Ai ai aide – joga bonito que quero aprender…

 26. Vikingo

  @ Max : Sludder og vrøvl, Loppen er ikke hermafrodit. Det har han selv bevist overfor mig flere gange i badet.

  "Capoeira betyder kærlighed mellem mænd" ;)

 27. Menino de Deus( aka Anus )

  Hvad er det lige du træner Jesper?:D Det er måske
  derfor du er så udmattet hver trejde fredag? :P

 28. Vikingo

  Hmm det har i hvert fald noget med en masse udstrækning at gøre. Smidighed og den slags…. Nikolaj ved bedst.

 29. Loppen / Nikolaj

  Jeg har jo aldrig sagt at jeg skulle stå alene med mit billede på bloggen, og derved reprænsentere hele klubben.

  På trods af rigtige mange fanbreve, groupies og gratis ting siger jeg tak for denne ellers spændende debat her på bloggen.
  Jeg vil gerne have lov til at takke min far og mor, prof. Jacob (for tæskene – min næse var skæv i forvejen), Max for god æblejuice, Kokken for at kunne rumme sig selv, nu da vi andre ikke kan, Bliktud for uddanne sig, så han rent faktisk kan blive i stand til at indsamle videnskabligt imperi for at Max er den største tøs i gruppen, og til sidst den ufattelige skare at tøser der synes min numse er så god i mine gule bukser – det er med sorg at jeg må sige dette til jer: Min krop er ikke stor nok til jer alle.

  Og til Århus gruppen: Jeg er måske kommet til at lære jer nogle forskellige ting som ikke helt havde noget med capoeira at gøre. Det var rart og hyggeligt, men rigtig capoeira er det vist ikke. Jeg beklager og undskylder her fra min celle i Nyborg!

  Og nu til noget seriøst.
  Jeg vil gerne have at vi laver en debat her på bloggen, der omhandler om jeg skal få Hummel til at sponsere os, men hovedsageligt Grupo Ginga i Belo.
  Hvad siger i?

 30. bliktud

  så rolig nu cosy. det var IKKE en tilsviner mod dig og din rygtilstand, men en morsomhed over homo-temaet!
  tror ikke der er nogen der kunne finde på at gøre grin med netop det.
  men det kunne nu godt misforstås, og lad det så samtidig være en opfordring til alle om at tænke sig godt om inden de kommer med morsomheder på andres bekostninger.
  det kan så nemt blive misforstået når betoninger og ansigstudtryk bliver skåret fra.

  selv synes jeg at det er mega flot af dig at du er vedholdende med din genoptræning. af bitter erfaring ved jeg at genoptræning er en bitch, med skinger stemme og negle ned af tavlen, der hele tiden sidder på ens skulder og taler til ens dårlige samvittighed.
  men det virker!!! det skal virke!!! ellers er der ikke meget grund til netop den uddannelse jeg pt er igang med. så jeg tror på det og jeg tror på dig.

  keep up the good work

  øksé

  bliktud

 31. Tvebak

  Loppen:Mener du seriøst at du kan få hummel til noget? for de har tidligere været MEGET afvisende overfor mig da jeg snakkede med dem.

 32. Loppen

  Tvebak: Det ved jeg ikke, men jeg har tænkt over det i flere år. Og alt kan lade sig gøre. Det handler kun om det rigtige koncept og de rigtige mennesker på det rigtige tidspunkt (uden at lyde som om at jeg kan gøre det bedre end dig).
  Men hvorfor ikke?
  Og som Martin Luther King sagde (her frit fortolket, da jeg ikke kan citat præcist i hovedet og der mangler noget af starten af citatet):
  "…Når andre siger hvorfor, siger jeg hvorfor ikke…". Noget i den stil går det.
  Eller hvad med den:
  "Jeg er lille, men i capoeira rodaen er jeg både stor og lille" (den er muligvis heller ikke korrekt citeret. Men det jeg mener med den er, at når man har noget mere end sig selv (læs her: Quilombo), så kan man også opnå mere end hvad man selv kunne.
  Og til sidst et citat af Red Hot Chili Peppers:
  "I´m small but strong"

  Intet af dette giver måske mening, med det er der jo igen intet der gør, med mindre du lægger din egen subjektivitet indover…

 33. Vikingo

  Min vurdering af hummelsagen: Hvis i overhoved vil have nogen chance for at blive sponsoreret af dem, skal jeres primære argument nok være at capoeira IKKE er voldeligt i modsætning til andre kampsporter, og at man gennem musikken og spillet finder ro i sig selv… Jaja, mega manipulerende, men Hummel chefen er jo selv buddhist, så det handler om at spore sig ind på deres koncepter.

 34. Max

  @ så det handler om at spore sig ind på deres koncepter

  Lige for at tilføje lidt, ja Christian stadil er budist! Men har i mange år dyrket karate samt andre kampsportsgrene og er i dag aktiv med wt, husk på det når der skal spores ind…

 35. Hvad er hensigten med et sponsorat?

 36. Og hvad med
  "Im small but im FAT"

Leave a Reply